TrustpilotGratis frakt över 1200:-100 dagars öppet köpBrodyr och tryck - Klicka här
KundtjänstHitta beställningLogga inInkl. moms
Fiskertøj

Fiskekläder för tuffa väderförhållanden

Är du yrkesfiskare där du utmanas av väderförhållandena? Då vet du naturligtvis hur nödvändigt det är med kläder som tål extremt väder och inte minst vatten! Fiskekläder måste kunna hålla dig varm och skyddad från starka vindar och regn, som bara öser ner i all oändlighet. De vattentäta fiskekläderna måste som andra arbetskläder vara hållbara och kunna användas under en hel arbetsdag till sjöss.

Fiskekläder med vattentäta egenskaper

Först och främst måste fiskekläder kunna hålla vattnet ute. För att bekräfta det kan du kontrollera plaggets vattentäthetstryck. Vattentäthetstryck innebär att ju högre värde desto mer vattentätt är plagget. Vi rekommenderar ungefär 20 000 mm vattentryck i regnkläder för yrkesfiskare. Här kan du läsa mer om vattentäthetstryck och andningsförmåga i regnkläder.

Certifieringen EN 343 i fiskekläder innebär att plagget skyddar mot snö, regn, dimma och fuktigt väder och har testats för vattentäthet och andningsförmåga i klass 1-4. Läs mer om certifiering av arbetskläder här.

Vilka kläder bär riktiga fiskare?

För kommersiellt fiske kan vi rekommendera Elka Fishing Extreme. Det är en serie vattentäta overaller, jackor och bussaronger. Fiskeplagget kan till exempel vara tillverkat av slitstark och vattentät PVC - naturligtvis med ett vattentäthetstryck på 20 000 mm och med svetsade sömmar. En del av fiskeplaggen är även oljebeständiga och tål kyla. Reflexer på fiskekläder är också ett alternativ, precis som färgerna kan vara fluorescerande orange, vilket gör dig extra synlig. Gillar du naturliga färger bättre, som olivgrön och marinblå, finns även de alternativen.

Förutom Elka-serien hittar du vattentäta fiskekläder från Ocean och andra märken. Här nedanför har vi gjort det enkelt för dig att hitta ett urval av olika typer av fiskekläder:

Fiskertøj Working Extreme

Utomhuskläder för sportfiske

Är du sportfiskare och älskar att meta eller kasta favoritsjön- eller forsen, och dra upp fisk för en läcker måltid? Eller njuter du bara av naturupplevelsen som sportfiskare? Då uppskattar du förmodligen också att ha kläder som håller dig torr, varm och ventilerad så att du kan njuta av naturen utan att frysa eller svettas. Här kan du ta en titt på vårt urval av utomhuskläder som också passar sportfiskare.

Med den här lilla guiden hoppas vi att det blir lättare för dig att hitta rätt fiskeplagg, oavsett om det är för yrkesfiske eller för resan till favoritsjön eller havet.

Har du frågor om fiskekläder?

Om du är osäker på vad som bäst passar dina behov är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst

info@billiga-arbetsklader.se eller telefon: 0410-350185.

Vi hjälper dig gärna med att hitta din storlek.

Utvalda fiskekläder

Lyngsøe Rainwear
Lyngsøe regnhängselbyxa, Varsel Orange
Lyngsøe regnhängselbyxa, Varsel Orange
889,00 kr
Lyngsøe Rainwear
Lyngsøe regnanorak, Varsel Orange
Lyngsøe regnanorak, Varsel Orange
889,00 kr
Elka
Elka Fishing Extreme fleece anorak, Navy
Elka Fishing Extreme fleece anorak, Navy
Från
785,00 kr
OCEAN
Ocean Mariner hängselbyxa, Orange/Grå
Ocean Mariner hängselbyxa, Orange/Grå
869,00 kr
OCEAN
Ocean Mariner regnbussarong, Orange/Grå
Ocean Mariner regnbussarong, Orange/Grå
869,00 kr
Kan vi hjälpa med något?