Sågskyddsstövlar

6 Resultat
VM Footwear Black Fighter  skyddsstövlar S3, Svart Vm Footwear
Utsåld
5.515,00 kr
4.412,00 kr
Lupriflex Forestry Eco Hunter sågskyddsstövlar, Svart Lupriflex Forestry Eco Hunter sågskyddsstövlar, Svart Lupriflex Logo
Utsåld
1.949,00 kr
1.559,20 kr
SIP Grizzly sågskyddsstövlar SB, Svart/Orange SIP Grizzly sågskyddsstövlar SB, Svart/Orange Sip Protection Logo
Utsåld
5.539,00 kr
4.431,20 kr
Sievi AL GT Timber XL+ sågskyddsstövlar S3, Svart Sievi AL GT Timber XL+ sågskyddsstövlar S3, Svart Sievi Logo
Utsåld
6.839,00 kr
5.471,20 kr
VM Footwear Belfast sågskyddsstövlar S3, Svart/Gul VM Footwear Belfast sågskyddsstövlar S3, Svart/Gul Vm Footwear
Utsåld
4.045,00 kr
3.236,00 kr
Giasco Woodcut sågskyddsstövlar S3, Svart Giasco Logo
Utsåld
3.049,00 kr
2.439,20 kr

Sågskyddsstövlar

Sågskyddsstövlar är för dig som behöver skydda dig när du arbetar med motorsåg. I ett yrke som skogsarbetare är det oerhört viktigt att använda sågskyddsstövlar för att förhindra skärolyckor vid användning av motorsåg. Vi kan också rekommendera sågskyddsstövlar för fritidsbruk, eftersom det också är viktigt att skydda sig om du ska fälla träd. Använder du stövlar för arbete med motorsåg tillsammans med sågskyddsbyxor och sågskyddshandskar, är du ordentligt utrustad för att arbeta med motorsåg. Sågskyddsstövlar kan också användas om du till exempel arbetar med en vinkelslip, här är det nämligen också ytterst viktigt att skydda sig själv mot skärskador.

Egenskaper på sågskyddsstövlarna

Ett par sågskyddsstövlar kan till exempel vara gummistövlar med skär- eller sågskydd, tåhätta och kanske skyddsinlägg. Yttermaterialet kan vara av kraftigt gummi eller skinn, som både är halksäkert och slitstarkt.

Vattentäta sågskyddsstövlar är oerhört praktiska, eftersom du inte blir blöt om fötterna när du till exempel arbetar i skogen i regnväder.

Dessutom kan sågskyddsstövlarna vara värmebeständiga, så att de tål upp till 300 graders värme i en minut. Yttersulan kan också vara oljeresistent, så att den inte förstörs vid kontakt med olja och liknande.

Certifiering för sågskyddsstövlar

EN 381-5-certifieringen är uppdelad i 3 klasser enligt kedjehastigheten på det verktyg som du använder. Sågskyddsskorna är indelade i klasserna 1, 2 och 3, där skärklass 1 är på 20 m/s, skärklass 2 är 24 m/s och skärklass 3 är 28 m/s. Skärklass 3 är därmed den säkraste.

Här på Billiga-arbetskläder.se kan du köpa allt till ditt skogsarbetes-set. Du kan få skyddsutrustning som skyddsglasögon, skyddshjälmar samt aktiva och passiva hörselskydd. Ta en närmare titt här på sidan och hitta de sågskyddsstövlar som kan bidra till att förhindra skärolyckor i samband med skogsarbete.