Skydda dina knän med riktiga knäskydd

Skydda dina knän med riktiga knäskydd

Knäsittande jobb sliter på knäna - därför måste du skydda dem

Om du arbetar som hantverkare, där du ofta ligger på knä många gånger under arbetsdagen, vet du att dina knän utsätts för stor belastning. I själva verket anstränger hantverkare sina knän mer än många toppidrottare!

EN 14404 knäskydd för arbetsbyxor

Lyckligtvis är det enkelt att skydda knäna med knäskydd, som finns i många olika utföranden. Du bör vara medveten om att knäskyddet måste passa så bra som möjligt i knäfickorna. Oftast är knäskydd och byxor av samma märke den bästa kombinationen eftersom de är utformade för att passa ihop. För övrigt kan du också bara uppnå EN 14404-standarden på det sättet.

På Billiga-arbetskläder.se kan du få arbetsbyxor och knäskydd som passar ihop från märken som Snickers, Blåkläder, Mascot, Engel, Kansas, Fristads och flera andra.

Indelning av EN 14404 i typer och nivåer

Typ 1

Knäskydden fästs runt benet och är oberoende av kläderna.

Typ 2

Knäskydd i skumplast eller annat material som skyddar. Knäskydden placeras i knäfickan på byxbenet eller sys fast på byxorna.

Typ 3

Denna typ av knäskydd behöver inte fästas på byxorna eller benen, utan kan istället flyttas runt. Typ 3 knäskydd kan användas för varje knä individuellt eller för båda knäna samtidigt.

Prestandanivå 0

Knäskydden är avsedda för användning på en plan yta. De skyddar inte mot genomträngning.

Prestandanivå 1

Knäskydden kan användas på både plana och ojämna ytor. De skyddar mot genomträngning med en styrka på minst 100 ±5 N.

Prestandanivå 2

Knäskydden kan användas på både plana och ojämna ytor samt under extrema arbetsförhållanden. De skyddar mot genomträngning med en styrka på minst 250 ±10 N.

Hur ska knäskydd sitta?​​​​​​​

För att få dina knäskydd att göra mest nytta väljer du arbetsbyxor med en benlängd som passar dig. Om byxorna är för långa sitter knäskyddet på skenbenet och om de är för korta sitter de på låret - och de hjälper dig inte!

Knäskyddet ska passa i knäskyddets fickor. Se till att de inte är för små så att de glider runt eller är för stora så att de kilar fast och blir oflexibla. I vissa arbetsbyxor går det att justera hur högt knäskyddet ska sitta så att det passar perfekt. På vår sida med knäskydd kan du filtrera efter mått i centimeter och därmed hitta den storlek du behöver.

Wie sollen Knieschoner sitzen?

Olika typer av knäskydd

  • Ofta är prisvärda knäskydd tillverkade av skum eller polyeten, som är lätta, flexibla, stabila och som ger en bra tryckfördelning. De tål inte starka rengöringsmedel och höga temperaturer, så du bör ta ut dem ur dina arbetsbyxor innan du tvättar dem.
  • Om knäskydden är tillverkade av neopren eller cellulärt gummi är de hårdare och fastare än de som är gjorda av skum eller polyeten, vilket innebär att de håller formen länge. En del av dem kan tvättas med byxorna, vilket du kan se i tvättanvisningarna.
  • Vissa Snickers-knäskydd innehåller polyetenkulor som ger bra stötdämpning och håller formen trots hårt arbete. De stannar där de ska vara, även när du kryper. Därför är de lämpliga för golv och håller väldigt länge.
  • Du kan också få ergonomiska knäskydd som är anpassade efter knäets form och av samma anledning känns bekväma att bära.
  • Skärbeständiga knäskydd kan behövas mot vassa föremål. Skärbeständigt kan låta som om det är ett hårt material, men det är det inte. De är både ergonomiska, med luftkanaler och extremt bekväma.
  • För arbete på mycket ojämna ytor kan du få knäskydd med en hård plastskål. Dessa måste fästas på utsidan av byxan med enkel kardborreknäppning.
  • Om du bär arbetsshorts bör detta inte hindra dig från att använda knäskydd. Du kan få arbetsshorts med fickor för knäkuddarna.
  • Knäskydd i gelé är bekväma genom att den tjocka gelén anpassar sig till dina knän.

När ska knäskydd bytas ut?

När du får ett par nya arbetsbyxor med knäskyddsfickor behöver du också nya knäskydd. Du bör inte sätta dit de gamla knäskydden eftersom de långt ifrån har de skyddande egenskaper som nya har. Gör det också till en vana att kontrollera skicket på dina knäskydd när du tvättar dina arbetsbyxor. När du trycker på knäskydden bör de återfå formen - om de inte gör det kan de inte heller skydda knäna och det är därför dags att byta ut dem.

Med den här förklaringen bör du kunna välja knäskydd som passar bra för dina knän så att de kan hålla hela livet.

När ska knäskydd bytas ut?

Här kan du tydligt se ett par väl använda knäskydd som ska bytas ut. De är bara hälften så tjocka som de nya som visas för jämförelse.

Utvalda knäskydd