Lätta skyddsskor med UTURN®- och BOA®-stängning gör arbetsdagen bekväm

Lätta skyddsskor med UTURN®- och BOA®-stängning gör arbetsdagen bekväm

När du använder dina skyddsskor varje dag på jobbet är det värt att veta vad som gör dem bekvämare och vad du själv kan göra för att öka deras livslängd. Alla skyddsskor har genomgått samma test oavsett märke och material, men det kan finnas något som gör dem bekvämare för precis just dig, och vi kommer att berätta mer om det här.

Lätta skyddsskor

Känns det som att du har stenblock på fötterna för att de känns så tunga när slutet på dagen närmar sig? Det behöver inte vara så - du kan enkelt få lätta skyddsskor eftersom det beror på materialvalet. Metallfria skyddsskor är lättare eftersom spikskydd och tåhätta är tillverkade av fiber, komposit och glasfiber istället för metall. Dessa material har utvecklats så mycket att de skyddar lika bra som stål och aluminium.

När du köper skyddsskor här på Billiga-arbetskläder.se kan du filtrera på tåhätta och se lätta skyddsskor med tåhätta i fiber, komposit, glasfiber och plast. På samma sätt kan du filtrera på spikskydd och se lätta skyddsskor med spikskydd i fiber och komposit.

Om skyddsskorna är i textil är de också lätta. Dessutom kan de lätta, mjuka skyddsskorna i textil utan metall reglera värme och kyla effektivt. Dessutom är de ofta supersmarta skyddsskor med färgade detaljer, vilket innebär att de kan förväxlas med ett par sneakers.

Stötdämpande skyddsskor skonar rygg och ben

När skyddsskorna är stötdämpande betyder det att de absorberar stötar från ytan som uppstår när du går och står stilla. Varje stöt bidrar till belastning på dina fötter, knän, höfter och rygg. Det som är bra är att du inte behöver tänka på om det är ett val du måste göra, för alla våra skyddsskor är i säkerhetsklasserna: S1, S1P, S2, S3, S4 och S5, som alla har stötdämpning i hälen. Är du nyfiken på vilka krav dessa säkerhetsklasser uppfyller? Då kan du läsa mer om det i bloggen "Skyddsskor och skyddsstövlar- bra att veta om krav och standarder".

Välj en passform för dina skyddsskor

När du beställer skyddsskor är det bra att veta hur passformen är. Det är viktigt att de sluter fast runt foten så att du inte glider runt i dem och krampaktigt spänner tårna för att hålla kvar dem. På samma sätt får de inte vara strama i bredden, även om längden passar, för då stoppar de blodtillförseln i foten. Hos oss kan du filtrera efter passformen smal, normal, bred och extra bred. På så sätt blir det mycket lättare att välja rätt passform.

Blixtsnabba stängningsmekanismer

Skyddsskor utan snörning är värda att överväga om du är trött på att snöra på dig skorna och dra åt dem flera gånger dagligen eftersom snörena lossnar. Det är bra att kunna röra sig fritt utan risk för att snubbla över snörena. Därför finns det alternativa stängningsmekanismer som gör det enkelt att ta av och på skorna.

Boa® Fit System

Boa® består av en vridknapp och ett starkt snöre. Vridknappen trycks ned och sedan vrids den medurs för att dra åt snöret tills du når önskad passform. Genom att lyfta upp vridknappen lossas snöret igen.

Snöret hålls i samma position tills du lossar den. Detta innebär att skyddsskor med BOA®-stängning inte lossnar, och därmed sitter de lika bra på foten i början som i slutet av arbetsdagen.

Skyddsskor med Boa®-stängning

Skyddsskor med Boa®-stängning

Airtox Pro Smart Lacing-stängning

Airtox Pro Smart Lacing-stängning består av ett vrede och ett starkt snöre. Genom att vrida medurs, dras snöret åt till önskad passform. Genom att lyfta upp vridknappen lossas snöret igen. Vredet sitter fast med en liten metallskruv i mitten. Airtox Pro Smart Lacing-stängning gör att skorna sitter fast ordentligt på foten hela dagen utan att lossna.

Airtox Pro Smart Lacing

Airtox Pro Smart Lacing

Skyddsskor med karborrstängning

Skyddsskor med karborrstängning är enkla och snabba att ta på och av och justera under dagen om de lossnar eller dina fötter svullnar. Svetsare kan ha stor nytta av kardborrstängningen eftersom det inte finns några snören som kan smälta vid kontakt med gnistor.

Skyddsskor med kardborrstängningen

Skyddsskor med kardborrstängningen

Slip in-skyddsskor

Slip in-skyddsskor kan beskrivas som loafers utan snörning. I vissa modeller finns det resår, vilket gör dem lätta att ta av och på. Om du är kock eller arbetar i ett kök kan det vara en fördel att ha slip in-skor, eftersom de är lätta att rengöra om du spiller något

Slip in-skyddsskor med resår

Slip in-skyddsskor med resår

Du kan reparera BOA-stängningen och därmed förlänga skyddsskornas livslängd

Det är livstidsgaranti på BOA®. Det skulle vara olyckligt om tråden glider ur skyddsskorna du har köpt på Billiga-arbetskläder.se eller om du skadar vridknappen, vi skickar gärna en reparationssats från kundtjänst. Du kan skriva till info@billiga-arbetskläder.se och förklara problemet.

Se här hur man byter ut L6 BOA®-stängningen

Enkla knep för att trivas i skyddsskor

Det är en bra idé att ha två par skyddsskor att byta mellan dagligen. När du väl har haft ett par skor under en hel dag är det oundvikligt att fötterna har blivit fuktiga och därför är det bra att skyddsskorna får torka helt innan de används igen. På det sättet blir det svårare att skapa grogrund för svamp och illaluktande bakterier i skorna, och du förlänger därmed skornas livslängd. Du kan läsa mycket mer om detta i bloggen ”Illaluktande fötter”.

Om dina fötter svettas mycket kan du leta efter skyddsskor med tvättbara inläggssula, så du har möjlighet att enkelt fräscha upp dem med en tvätt. Det är också möjligt att ersätta inläggssulorna med nya här.

Nu vet du mer om hur du uppnår största möjliga välbefinnande för dina fötter så att de kan bära dig bra genom hela arbetsdagen. Och det är förmodligen inte oviktigt när du tänker på att dina fötter måste bära dig runt 10 000 steg om dagen om du har ett jobb där du rör dig.

Har du en fråga om komfort eller stängningsmekanismer i skyddsskor?

Du är alltid välkommen att kontakta kundtjänst på info@billiga-arbetskläder.se eller telefon 0410-350185

Vi hjälper dig gärna.


Utvalda skyddsskor