Illaluktande fötter och tåbira?

Illaluktande fötter och tåbira?

Lider du av tåsvett? Oroa dig inte – du är inte ensam. Det är faktiskt helt naturligt att svettas mycket om fötterna. På ett sätt är det faktiskt ett sunt tecken, då det bidrar till att reglera din kroppstemperatur. Det som är lite olyckligt är dock att fötterna stängs in i strumpor och skor, vilket gör att svetten inte kan avdunsta – det är så tåbira uppstår!

Vad hjälper mot tåsvett?

I första hand tänker du nog på skor som andas väl. Det är en bra början, men för att dina fötter ska kunna andas så bra som möjligt behöver skorna kombineras med ett par strumpor som också andas väl. Man kan därför fråga sig vem som orkar hålla på med husmorsknep mot illaluktande skor, som att till exempel lägga tepåsar i skorna över natten, när strumporna kan lösa problemet.

Strumpor som andas

Materialet och hur strumporna är vävda kan vara avgörande för om du får tåbira eller ej. Du bör därför kolla efter strumpor som andas och som är tillverkade med teknologier som verkligen låter dina fötter andas.

Bambustrumpor, ullsockor och ullstrumpor är också ett bra val. Ull och bambu har båda antibakteriella egenskaper som bidrar till att förhindra strumporna från att börja lukta. Just ull och bambu kombineras ofta med andra material, så som bomull och polyester, i strumpor med hög andbarhet.

Har det någon betydelse hur man tvättar strumporna?

Genom att tvätta strumporna vid 60 grader dödas bakterierna som bidrar till att du får tåbira. Ullsockor tål dock inte alltid att tvättas vid så hög temperatur. I så fall rekommenderar vi att du tvättar dem med desinfektionsmedlet Rodalon.

Här kan du se vårt utbud av strumpor som förhindrar tåbira i skorna.

Strumpor som andas

Ullsockor och ullstrumpor

Strumpor med bambu

Har du hört om inläggssulor med kol?

Det är inte svart humor! Kolsulor finns faktiskt och de bidrar till att hålla strumpor och fötter luktfria med hjälp av aktiva kolfibrer som förhindrar dålig lukt. Dessutom är de svettabsorberande. Våra kolsulor är tillverkade på så sätt att du själv ska klippa till dem så att de passar din storlek. Det är rätt enkelt eftersom storlekarna är tydligt utritade.

Hjälp mot skor som luktar illa

Skor som luktar illa klarar man knappt av att ha på sig. Då är det i alla fall bra att fötterna sitter så långt ifrån näsan! Förutom att ha två par skor att byta mellan, så att det ena paret hinner att bli helt torrt innan du sätter på dig dem igen, finns det även andra saker du kan göra. Läs mer om det i bloggen här: Förläng livslängden för dina skor.

Ett sista råd är att du kan strö lite talk eller fotpuder över dina fötter innan du sätter på dig strumporna. Det hjälper fötterna att hålla sig torra.

Vi hoppas att du har användning för dessa råd och vi önskar både dig och din familj lycka till med att få bukt med era problem med illaluktande fötter och tåbira.

Har du frågor kring val av strumpor?

Om du är osäker på vad som passar dig och dina behov bäst är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på info@billiga-arbetsklader.se eller telefon: 0410-350185.

Vi finns redo att hjälpa dig att hitta rätt strumpor för just dig.