Gummistövelguide

Gummistövelguide

Råd för val av material i gummistövlar

Har du någonsin funderat över skillnaden mellan materialen som gummistövlar är gjorda av? Materialet hänger nämligen ihop med både komfort, egenskaper och pris.

För att underlätta för dig när du ska välja gummistövlar så har vi beskrivit materialet, så att du får de stövlar som passar bäst för det du ska använda dem till.

Naturgummistövlar

Naturgummistövlar är behagliga, smidiga, mjuka och utan ftalater och andra skadliga tillsättningsämnen. De är anpassade för att gå många kilometer i, och de är hållbara gummistövlar som tål att användas. Naturgummi ska rengöras och underhållas regelbundet för att inte torka ut. ​​​​​​​

Naturgummistövlar

😐

😊

😄

Slitstark   X  
Miljövänlig     X
Underhållsfri X    
Komfort/flexibilitet     X
Materialets vikt X    

 

Nitrilgummistövlar

Gummistövlar i nitril är motståndskraftiga mot animaliska oljor, gödsel, syra och andra kemikalier. Nitril är ett rengöringsvänligt material och därmed lämpligt på platser där det ställs höga krav till hygien. Nitrilgummistövlar fungerar bra inom rengöringsbranschen och matvaruindustrin.

Nitrilgummistövlar

😐

😊

😄

Slitstark     X
Miljövänlig X    
Underhållsfri     X
Komfort/flexibilitet   X  
Materialets vikt X    

 

PVC-gummistövlar

PVC-gummistövlar är prisvärda, formstöpta stövlar som kan vara lite vassare i kanterna jämfört med naturgummi. PVC är mjukgjord vinyl. En del PVC-stövlar fås med hög motståndskraft mot desinfektionsmedel, kemikalier, animaliska och vegetabiliska oljor, fetter och syra.

PVC-gummistövlar

😐

😊

😄

Slitstark   X  
Miljövänlig X    
Underhållsfri     X
Komfort/flexibilitet   X  
Materialets vikt   X  

 

PU-gummistövlar

Gummistövlar i PU är slitstarka och har en lång hållbarhet – faktiskt tre gånger så lång som PVC och naturgummi. PU är dessutom ett lätt och flexibelt material med hög motståndskraft mot oljor, fett, gödsel, syror och kemikalier.

PU-gummistövlar

😐

😊

😄

Slitstark     X
Miljövänlig   X  
Underhållsfri     X
Komfort/flexibilitet   X  
Materialets vikt     X

 

Med den här förklaringen av material i gummistövlar hoppas vi att det blir enkelt för dig att välja vilken typ som passar dig, oavsett om det är gummistövlar till arbetet, jaktgummistövlar, barngummistövlar eller gummistövlar till trädgården. Här kan du ta en närmare titt på sortimentet av gummistövlar till dam, gummistövlar till herr och gummistövlar till barn.

Har du frågor om gummistövlar?

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du är osäker på vad som passar bäst till dina behov.

Du kan kontakta vår kundservice på info@billiga-arbetsklader.se eller telefonnummer 0410-350185.

Vi står redo för att hjälpa till med att hitta det bästa alternativet för dig.