Har du arbetskläder för gör-det-själv-projekt?

Har du arbetskläder för gör-det-själv-projekt?

Det är populärare än någonsin att renovera hus, lägenheter och stugor. Ett nytt kök eller badrum behövs, golv ska brytas upp och golvvärme installeras. Väggarna ska rensas från tapetlager från årtionden tillbaka - nu ska de istället slipas och målas, och taket bytas ut. Kanske behöver stugan en ny terrass, ett utekök eller en vedbod. Gamla möbler får nytt liv med slipning och målning, och när arbetet inomhus är klart måste trädgården trimmas och gräsklipparen göras i ordning. Ja, det finns många spännande gör-det-själv-projekt att ta itu med.

Är du typen som älskar gör-det-själv-projekt och gillar att göra det om och om igen? Då återstår bara frågan om du har praktiska och hållbara gör-det-själv-kläder - som får dig att se så professionell ut att du även genomför projektet på ett lyckat sätt. Här får du våra tips på arbetskläder som gör gör-det-själv-projektet till en lek där du är ordentligt skyddad och kan arbeta effektivt.

Handyman och handywoman i gör-det-själv-kläder

Känner du till begreppet hantverkarrumpa? Du får det enkelt genom att använda de utslitna cowboybyxorna till gör-det själv-jobbet - och vi kan nog vara överens om att det varken är snyggt eller smart! Istället föreslår vi att du använder praktiska och bekväma arbetskläder avsedda för ändamålet. Men vad ska en sådan uppsättning "riktiga" arbetskläder bestå av?

  • Herr- eller damarbetsbyxor. Riktiga arbetsbyxor tål att tvättas gång på gång och tål att användas för skitiga jobb. Vissa har förstärkningar på knän och fickor samt med fickor för knäskydd. .
  • Tycker du att knäskydd bara är för utrustningsfreak? Tänk om. De ger nämligen fullt skydd för dina knän om du lägger golv och utför arbete där det är bäst att sitta på knäna.
  • Herr- eller damoveraller är bekväma eftersom de skyddar ryggen från kyla genom att de inte delar sig på mitten. En extra bonus är att de inte stramar obehagligt runt magen.
  • En mjuk herr- eller damflanellskjorta passar bra till arbetsbyxorna. Du ser smart ut, kan hålla dig varm, men kan även rulla upp ärmarna om det blir för varmt.
  • Herr- eller damarbetströjor är en vanlig term för tröjor, huvtröjor, fleecetröjor, koftor och stickade tröjor. De kan bäras som de är eller över en T-shirt.
  • T-shirts för män eller T-shirts för kvinnor är bra att arbeta i på sommaren eller inne i värmen. Du kan få T-shirts i många färger, modeller och material. Ett tips är att du väljer en T-shirt av bomull om du arbetar med vinkelslip och andra verktyg som ger gnistor eftersom tyget inte smälter. Å andra sidan kan du med fördel välja en T-shirt i svettavvisande polyester på sommaren, eftersom den torkar snabbt när du svettas.
  • Ytterst kan en dam- eller herrarbetsjacka behövas om du arbetar utomhus. Oavsett om den ska vara tjock eller tunn hittar du den här. Du kan få klassiska arbetsjackor, pilotjackor, softshelljackor, stickade jackor, termojackor, vinterjackor och parkas. Om du väljer en skaljacka kan du bära den året runt, eftersom du kan variera med en varm tröja på vintern och en kortärmad T-shirt på sommaren.
  • Många gör-det-själv-projekt kräver arbetshandskar för att skydda händerna. Med ett par arbetshandskar blir gör-det-själv-utstyrseln komplett. Läs mer om hur du väljer rätt arbetshandskar här.

Träskor eller skyddsskor för gör-det-själv

Om du kliver på gamla, nedrivna tak- eller golvbrädor med spikar är det smart att använda träskor eller skyddsskor med spikskydd. När du bär tungt material kan det vara bra med tåhätta, vilket skyddar om du tappar spill och annat tungt på tårna. Hitta herr- eller damskor här. Hitta herr- eller damträskor här.

Har du frågor om kläder för gör-det-själv?

Om du är osäker på vad som bäst passar dina behov är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@billigaarbetskläder.se eller telefon 0410-350185.

Vi hjälper dig gärna med att hitta din storlek.