8 tips på trädgårdshandskar

8 tips på trädgårdshandskar

När du känner att det kliar i fingrarna att sätta igång med trädgårdsarbetet, anlägga den nya terrassen eller ta soporna till återvinningscentralen, det är då du behöver trädgårdshandskar. Rätt typ av trädgårdshandskar som skyddar dina händer under projektet – så att du också är redo att arbeta nästa dag.

Här hjälper vi dig på traven med några tips om vilken typ av arbetshandskar som lämpar sig för olika projekt i trädgården.

Trädgårdshandskar och rosenhandskar

Det finns många olika typer av handskar som lämpar sig för trädgårdsarbete och som skyddar mot t.ex. taggar och nässlor. Trädgårdshandskar ger dig ett bättre grepp om trädgårdsredskapen och skyddar dina händer från blåsor och skrubbsår. För att göra valet lättare för dig presenterar vi de mest populära typerna.

Trädgårdshandskar i läder

Trädgårdshandskar med getskinn är smidiga och mjuka med god fingerfärdighet. De skyddar fingrarna och tyget på handens ovansida gör dem andningsbara. Dessa handskar är bra för allsidigt trädgårdsarbete, ogräsrensning och ger ett lätt skydd mot taggar. De är inte vattentäta. Se exempel på trädgårdshandskar i läder

Se exempel på trädgårdshandskar i läder

Trädgårdshandskar i läder

Trädgårdshandskar för damer

Dam trädgårdshandskar i små och medelstora storlekar med mjukt getskinn eller gummifodral ger ett bra grepp och fingerfärdighet och passar kvinnors händer. De är med andningsbart tyg ovanpå handen. De här handskarna är perfekta för torrt trädgårdsarbete i alla lägen, t.ex. för att rensa ogräs, plantera krukor och så i grönsaksträdgården.

Se exempel på trädgårdshandskar för damer

Doppade handskar och trädgårdsarbete

Stickade handskar med handflator av nitril eller latex är ett bra val för allmän ogräsrensning och trädgårdsarbete. De har riktigt bra fingerfärdighet, ger dig ett bra grepp om trädgårdsredskap och skyddar dina händer från fukt. De täta muddarna vid handlederna gör det svårare för smuts att ta sig in i handskarna. Observera att stickade trädgårdshandskar inte skyddar mot spetsiga taggar.

Se exempel på doppade handskar

Rosenhandskar skyddar mot taggar

När du beskär rosor och buskar med taggar är det en bra idé att bära långa rosenhandskar för att slippa se ut som någon som varit i närstrid med en katt! De långa trädgårdshandskarna skyddar effektivt dina händer och underarmar från vassa taggar. Förstärkningarna på händerna och gummiklädda muddar ger dig ett extra bra skydd.

Se rosenhandskar

Rosenhandskar skyddar mot taggar

Svetshandskar kan användas som rosenhandskar för herrar

Som rosenhandskar för herrar tipsar vi om långa svetshandskar, som finns i storlekar som passar mäns händer. Dessa handskar är geniala för att beskära rosor och buskar med taggar eftersom de är gjorda i kraftig oxspalt vilket ger ett optimalt skydd.

Se svetshandskar för herrar

Skyddsärmar vid beskärning av rosor

Tidigare använde hemmafruar skyddsärmar i köket för att undvika att maten stänkte på deras ärmar. Men de skyddsärmarna som vi rekommenderar är tillverkade av ett helt annat material. De är tillverkade av kraftig oxspalt, vilket gör det svårt för törnen att tränga igenom, och de förhindrar att du blir bränd av nässlor på underarmarna när du drar upp dem.

Skyddsärmarna kan kombineras med trädgårdshandskar för att hålla både händer och underarmar väl skyddade.

Se skyddsärmar

Skyddsärmar vid beskärning av rosor

Arbetshandskar för byggarbete

Fingrarna blir överansträngda när du ska anlägga en ny uteplats eller uppfart, eftersom du måste ta tag i betongplattorna om och om igen. Därför behöver du mycket slitstarka arbetshandskar för att skydda dina händer från slitage och slag från tunga plattor.

Arbetshandskar i oxspalt

Vi föreslår klassiska arbetshandskar i oxspalt, som ger ett bra grepp, är mycket slitstarka och därför lämpliga för grovt arbete. Tyget på ovansidan av händerna gör dem andningsbara.

Se exempel på arbetshandskar i oxspalt

Doppade handskar för att ta tag i plattor

Hårt arbete med betongplattor underlättas av t.ex. tättslutande, stickade allroundarbetshandskar med handflator och fingrar doppade i nitril. De doppade handskarna ger ett bra grepp på betongplattor, men är inte lika slitstarka som arbetshandskar av oxspalt. Däremot ger de stickade, doppade handskarna större fingerkänsla och andningsbarheten är god.

Se exempel på doppade arbetshandskar

Nu bör du vara bättre informerad om vilken typ av trädgårdshandskar du bör välja, så att du kan genomföra ditt trädgårds- eller terrassprojekt med väl skyddade händer. Allt du behöver göra är att hitta din handskstorlek, vilket du enkelt kan göra genom att titta på handskstorleksdiagrammet i webbsohppen.

Letar du efter en specifik typ av trädgårdshandskar?

Kontakta gärna oss på info@billiga-arbetsklader.se eller 0410-350185 för att se om vi kan få tag på handskarna om de inte finns i sortimentet.