Bild utan namn

Välj rätt termooverall

Fryser du – även på arbetet? Är det viktigt för dig att både hålla värmen och bevara rörelsefriheten? Då är en termooverall en god idé.

Vi hoppas att denna guide kan hjälpa dig att välja den termooverall som passar just dig och din arbetsmiljö. Och kom ihåg att du här på Billiga-arbetskläder.se kan hitta ett stort urval av vinteroveraller från märken som OCEAN, Engel Workwear, Helly Hansen Workwear, Lyngsøe Rainwear, Blåkläder og Mascot.

När det är blåsigt och kallt och du ska utföra arbete utomhus är det viktigt att ha rätt kläder på dig. Det kan t.ex. vara en termooverall som är heltäckande och inte glipar på mitten samtidigt som den skyddar kläderna du har under på ett optimalt vis.

Termooveraller för herr och dam

De varma och härliga termooverallerna kan användas av både kvinnor och män och finns i små storlekar och upp till 8XL. Herrmodellerna passar ofta både herr och dam, kom bara ihåg att du som kvinna typiskt ska gå ner en storlek om du väljer en herrmodell. Se urvalet av termooveraller för herr här.

Du kan också välja en termooverall med ett feminint snitt, tillverkad speciellt för kvinnor. En vadderad termooverall med markerad midja ger ett fint, avslappnat intryck och passar perfekt för arbetet på förskola, under hundpromenaden eller stadsturen. Här hittar du termooveraller speciellt designade för damer.

En vintertermooverall ska sitta bra så du inte känner dig som en Michelin-gubbe men får inte heller strama i grenen när du sitter på huk.

Bra att veta om termooveraller

  • Vattentäthet mäts i mm och ju högre talet är desto mer vattentätt är plagget. Dessutom ska sömmarna vara tejpade och ha EN 343-klassifiering.
  • Vi rekommenderar ett vattenpelartryck på minimum 5 000 mm för att garantera tillräckligt skydd mot regn. Om du ska arbeta utomhus en hel dag rekommenderar vi ett vattenpelartryck på 8000 mm.
  • Ventilationsförmågan (eller andasfunktionen) är den värme och fukt som leds bort genom termooverallens membran. Hög andasfunktion leder alltså bort mer överskottsvärme och fukt och det är bra om du rör dig mycket. MVP betyder moisture vapour persperation. Det är beteckningen för andasfunktion eller ventilationsförmåga. MVP-värdet visar hur mycket fukt som kan ledas ut per kvadratmeter under loppet av 24 timmar.
  • Ändamål: Fundera över vad termooverallen ska användas till och gör ditt val utifrån det. Om den ska användas till scooterkörning är det nödvändigt med ett högt vattenpelartryck eftersom vinden bidrar till att pressa vattnet genom termooverallen. Vi kan dock inte garantera 100% vattentäthet i samband med just scooterkörning.

Termooverall till fritidslivet utomhus

En termooverall kan användas även utanför arbetet. Scooterkörning är ett kallt och vått nöje och då är en termooverall lämplig för att hålla dig torr. Om du vistas i ett kallt stall med hästar eller andra husdjur kan en vinteroverall också vara en god hjälp för att hålla värmen. En bonus är att du kan röra dig fritt utan att behöva tänka på att kläderna du bär under overallen blir nersmutsade.