TrustpilotGratis frakt över 699:-100 dagars öppet köpBrodyr och tryck - Klicka här
KundtjänstHitta beställningLogga inInkl. moms
Broderi på tøj

Tryckmetoder, brodyr och placering

Var ska loggan placeras på plagget?

Du kan få ditt tryck och brodyr placerat på många olika ställen på kläderna, beroende på om det är arbetskläder, kock- och serveringskläder, vård- och klinikkläder, profilkläder eller sport- och fritidskläder. Den kan till exempel placeras på ett byxben, på ryggen, på bröstet, på ärmen och så vidare. Storleken på trycket eller brodyret är också en detalj du behöver tänka på. Ska logotypen vara stor och synlig på avstånd, eller ska den vara mindre och mer diskret? Dessa överväganden kommer att hjälpa medarbetarna på marknadsföringsavdelningen att fatta beslut.

Förslag för placering av logga

Låt dig inspireras av förslagen för tryckplacering på olika typer av kläder. Du kan se olika alternativ för placering av tryck och få ett intryck av var din logga passar på den typ av kläder du behöver.

Det är inte möjligt för loggan att placeras över en söm eller på en plats där den blir mycket sliten. Därför har vi illustrerat de tillgängliga alternativen för placering.

Olika typer av transfertryck på kläder

Standardtransfers, nylontransfers och industritransfers - det spelar stor roll vilken typ av tryck som används på kläderna för att det ska hålla sig snyggt så länge som möjligt. Trycket måste kunna hålla för tvätt vid de temperaturer som anges i kläderna. Här förklarar vi de tre vanligaste trycktyperna. Längre ner hittar du alla typer av transfertryck med mer detaljerad information om vilken typ av textil de är lämpliga för.

Standardtryck

Det är en prisvärd typ av tryck som används för polyestertyger och de flesta bomullstyger. Standardtryck är lämplig för kläder för vardagligt bruk och som synlig reklam för evenemang och arrangemang. Den kan användas som tryck på T-shirts, huvtröjor, tröjor, mössor och kepsar.

Standardtryck tål tvätt upp till 40° och minimal torktumling.

Nylontryck

Lämplig för textilier i polyester och nylon och har en blank yta. Nylontryck är lämplig för tryck på regnkläder.

Nylontryck tål tvätt upp till 40° - den tål inte torktumling.

Indurtritryck

Ett hållbart tryck för textilier som utsätts för hårt slitage. Indurtritryck  är lämplig för arbetskläder och som tryck på jackor och kläder som ska användas utomhus.

Indurtritryck tål vanlig tvätt och industriell tvätt upp till 60° - den tål inte torktumling.Det spelar stor roll vilken typ av kläder transfers trycks på

Se hur olika transfers ska behandlas vid påvärmning, vilka tvättemperaturer de tål, om de kan torktumlas och strykas och hur hållbara de är. Vilka är lämpliga för stretchtyger eller glatta tyger. Om det är T-shirts, sportkläder, regnkläder eller arbetskläder som de är bäst för. Dessutom får du goda råd om vad du kan göra för att förlänga tryckets livslängd.

Brodyr kan hålla längre än själva tyget

Med en broderad logga på kläderna får du ett exklusivt resultat som varar tvätt efter tvätt och är oberoende av ljusexponering.

Det finns över 300 färger att välja mellan och din logga kan bestå av upp till 14 färger.

För stickade plagg och fleece, som är mycket elastisk, är brodyr också lämpligt och det ser riktigt bra ut. Vi rekommenderar inte att du använder brodyr på vattentäta kläder, eftersom nålarna gör hål på det vattentäta mambranet, precis som att mycket tunna tyger kan "hänga" om loggan är för stor. En broderad logga blir helt enkelt tyngre ju större den är.

Du får den vackraste och tydligaste loggan om bokstäverna i din logotyp är minst 5 mm höga i den broderade loggan. Om de blir mindre finns det en risk att bokstäverna "flyter” samman.

Få ett exklusivt utseende genom att brodera loggan på plagget

Förutom det faktum att en broderad logga eller ett namn är trevligt att titta på, har det många andra fördelar:

  • Den kan tvättas på mycket höga temeraturer utan att tappa färg

  • Färger och glans håller hela plaggets livslängd

  • Brodyr är en hållbar lösning

  • På de flesta jackor kan vi brodera utan att det går genom fodret.

  • När det gäller pris är det inte mycket dyrare än transfertryck

  • Brodyrprogrammet betalas endast vid den första beställningen. Sedan sparas det för senare beställning


En broderad logga

En logga broderas med precision och hög hastighet. Den reser sig lite från tyget på grund av de många trådarna, som ger ett snyggt färgspel.

Kan vi hjälpa med något?