TrustpilotKundtjänst: 0410-350185Frakt från 69 kr.Gratis frakt över 1200 kr. (ombud/företag)100 dagars öppet köp
Logga inInkl. moms
OBS: Vi levererar varor under hela sommaren, men några av våra leverantörer håller stängt ett fåtal veckor, därmed kan längre leveranstider än normalt uppstå. Läs mer här.
Vælg de rigtige knæpuder

Välj rätt knäskydd

Var rädd om dina knän – Välj rätt knäskydd

Knäskydd

Dina knä ska gärna hålla hela livet och om du inte tar hand om dem kan du riskera att de blir förstörda eller utslitna. Därför är det viktigt att du väljer helt rätt knäskydd som är anpassade till dina arbetsbyxor och på bästa sätt uppfyller de behov du har.

Knäskydd finns i många olika former och man ska vara uppmärksam på att knäskydden ska passa bäst möjligt i knäskyddsfickorna. Oftast vill knäskydd och byxor av samma märke vara den bästa kombinationen, eftersom dessa är tillverkade för att passa ihop. Knäskydd och byxor från samma märke vill ofta även vara certifierade tillsammans och godkända efter EN 14404 (som endast är möjligt inom samma märke).

Placering av knäskyddsfickor och knäskydd

Det är viktigt att dina byxor har rätt längd för att knäet ska ha så bra skydd som möjligt. Byxorna får varken vara för långa så att knäskydden sitter nere på skenbenen, eller för korta så att knäskydden sitter för högt ovanför knäna. Därför ska du alltid välja byxor som inte bara passar i midjan men även i förhållande till benlängden. Var kritisk när du väljer byxor så att du är säker på att dina knän skyddas på bästa sätt.

Knäskyddsfickorna är utformade på olika sätt och i några knäskyddsfickor finns det möjlighet för att justera höjden på knäskydden så att de passar helt perfekt på knäet. Härunder kan du se olika placeringar av knäskydden, allt efter längden på byxorna. Där är även skillnad på knäskyddsfickornas storlek, så det är viktigt att du väljer ett knäskydd som passar i knäskyddsfickorna. Är knäskyddet för litet så kommer det till att rutscha runt i knäskyddsfickan, medans knäskyddet blir fastkilat och kan inte böjas ordentligt, om det är för stort.

Material

Det finns många modeller av knäskydd och de är tillverkade av olika material. Detta påverkar komforten och graden av skydd mot slag och belastning.

De klassiska prisvänliga knäskydden är oftast tillverkade av EVA-skum eller polyethen. Dessa är lätta och böjbara och samtidigt stabila och fördelar trycket så att knäna skyddas på bästa sätt.

Dessa knäskydd ska tas ur byxan innan tvätt eftersom de inte kan tåla tvättmedel och höga tvätttemperaturer. Om du tvättar dessa knäskydd kommer du att minska knäskyddens livstid. Det finns även knäskydd som är tillverkade av neopren eller cellgummi som är fastare och hårdare, vilket gör att de håller formen längre. Dessa kan ibland tvättas med byxorna, men kontrollera alltid tvättråden innan du tvättar dina knäskydd i tvättmaskinen.

Det finns även nya och innovativa knäskydd, bland annat en modell från Snickers med polyethylenkulor som ger mycket bra stötabsorbering och samtidig är andningsbara. Dessa är dock stora i modellen och kräver en stor knäskyddsficka.

Det är även modellen från Redbacks som är tillverkade för att fjädra bäst möjligt och få knäna bort från det kalla underlaget, så att arbetskomforten blir bäst möjlig och med det bästa skyddet.

Har du frågor om knäskydd?
Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på vad som passar bäst till dina behov. Vi kan hjälpa med att hitta de bästa förslag till just dig.

>> Se alla våra knäskydd

Placering av knäskyddsfickor och knäskydd

Har du frågor om knäskydd?

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på vad som passar till ditt behov.

Du kan nå oss via info@billiga-arbetsklader.se eller telefon 0410-350185.

Vi hjälper gärna med att hitta den bästa lösningen för dig.