TrustpilotGratis frakt över 699:-100 dagars öppet köpBrodyr och tryck - Klicka här
KundtjänstHitta beställningLogga inInkl. moms
Vad är polyester?

Vad är polyester?

Ett par av polyesterns fina egenskaper är att den är lätt, inte blir skrynklig och att den är svettavledande.

Polyester har många positiva egenskaper, så det finns ingen anledning att vara ”polyesterrädd”. Det ger våra kläder många möjligheter, när det kommer till kvalitet såväl som design och komfort. Polyester är en mycket användbar fiber, det är faktiskt bara bomull som används mer. Polyesterfibern har utvecklats otroligt mycket genom åren och idag finns det många tekniska versioner av fibern.

Polyester används nu i många olika typer av plagg och kläder. Till exempel följande:

Polyester har många positiva egenskaper, speciellt i plagg som används för sportaktiviteter såsom löpning, skidåkning och golf samt i t.ex. arbetskläder. Polyester är lätt, absorberar inte vatten och torkar snabbt. Det är dessutom en slitstark fiber som är lätt att sköta - och den blir heller inte skrynklig!

Bli inte skrämd av faktumet att mycket kläder innehåller en del polyester, fokusera istället på de bra egenskaperna hos t.ex. arbetsbyxor eller kockskjortor med polyester. Fibern hjälper till att öka komforten och det känns bekvämt att bära en hel arbetsdag och även under en aktiv fritid.

Polyester har en mycket hög smältpunkt och det är därför ett lämpligt material att göra transfertryck på - det vill säga att det är enkelt att trycka logotyper och namn på polyesterplagg.

Har du frågor om polyester?

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på vad som passar till ditt behov.

Du kan nå oss via info@billiga-arbetsklader.se eller telefon 0410-350185.

Vi hjälper gärna med att hitta den bästa lösningen för dig.


Kan vi hjälpa med något?